20:00

Unbyns IF

Referat: Ohtana/Pajala FF - Unbyns IF

På Skolvallen vinner Ohtana/Pajala med 9-0 (3-0) mot Unbyn.
Matchen blir i stort sett spel mot ett mål och OPFF visade bra effektivitet. Unbyn kom till spel utan några av sina tongivande spelare och laget fick mest ägna sig åt försvarspel. I den 13:e minuten öppnade Melvin Rosen målskyttet när han behärskat bredsidade in 1-0 på ett fint inspel av Liam Alldën. 2-0 kom i den 23:e minuten då Anders Gramner nickade in en hörna av Petri Ritatörmä. Paussiffrorna 3-0 spikades av Johan Svanlöv som snyggt tog ner en passning av Petri och placerade säkert in bollen.

Andra halvlek börjar med att Johan Svanlöv gör 4-0 assisterad av Daniel Mäki och minuten senare gör Danne själv 5-0 efter en nick från Petteri Pellikka. I den 57.e minuten nickar Petteri in 6-0 på en hörna av Petri innan Dennis Mäki snyggt sätter 7-0 i den 62:a minuten framspelad av Petri. Anders Gramner nickar in sitt andra mål till 8-0 i den 76:e minuten på en hörna från Petri. Avslutande 9-0 kommer i den 80:e minuten och är kanske kvällens vackraste spelmål då Dennis Mäki kommer loss på högerkanten och hittar in till Liam som slår in matchens sista mål.

Sett över hela matchen var det en överlägsen seger för OPFF. I ett säkert försvar går plusset till Petteri Pellikka. På mittfältet går plussen till Anders Gramner för stort jobb och två nickmål samt till assistkungen Petri Ritatörmä med 5 assist. Framåt var Johan Svanlöv rörlig och med två snygga mål på kontot. I Unbyn går plussen till Filip Lundstöm och Stefan Johansson.
Domartrion med huvuddomare Keijo Hyvärinen hade en lugn afton i en match med få ojustheter.

OPFF - Unbyn: Hörnor 11-0, Avslut på mål 12-1, Gula kort 0-0